onsdag 24 augusti 2011

hardRiktigt hårt med höjden här i colorado, idag bor vi på 2000 meters höjd och i morgon kommer vi racea på 4000 meters höjd vilket kommer göra riktigt ont i huvudet och bröst..
Men känner mig bättre och bättre för varje dag så det är positivt, planen för idag var att jag och en till i teamet skulle försöka var med mot slutet men vi var för långt bak med hela teamet som skulle tåga upp oss :/

9 kommentarer:

 1. Come on man, you need to step up your work if you are going to be on shimano team for long.

  Seriöst, tom 40 går gamla Jens Voigt kommer före dig. Du tappade 1.30 på dagens etapp på Tejay Van Garderen som leder ungdomströjan.
  Sluta skyll på höjden och se till att öka farten på nästa etapp, okej?

  SvaraRadera
 2. Aj aj fortfarande för feg för att kommma ur garderoben,okej du ska få se på andra bullar idag och sen var jag ju inte en halvtimme efter din loser ;)

  SvaraRadera
 3. Ja jag blir fan besviken om du kör dålig idag, jag ska hålla koll på dig. Men om sanningen ska fram så tror jag du kommer köra rätt uselt då du inte är acklimatiserad på hög höjd. Du är liksom inte hemma nu o tävlar mot oss sk. amatörer.

  Det tar en vecka från det att njuren känner av syreunderskott (som lätt kan mätas på tummen av syremättnadsmätare,fråga lagets doktor om du kan kolla syremättnaden,under 98% då är du ej acklimatiserad) till det att retikulocyter bildas och en färdig blodkropp kommer ut i blodbanan. Så det underskott du känner idag kommer påverkas en vecka senare, när tävlingen är slut.

  SvaraRadera
 4. bra kört du slog Jens, bättre än vad jag trodde, hade du varit acklimatiserad så hade du gått med cadel och frank for sure...
  men gör mig inte besviken imorgon, minsta mål bör att slå Gustav Larsson. Glöm inte att en ökning på 1km/h från 20km/h till 21km/h ger tidsvinst på 87,5 sekunder på en mil, medan en ökning från 40km/h till 41km/h endast ger tidsvinst på 22 sekunder på en mil.

  Summan av allt, tidsvinst störst när det går sakta så se till o ha krafterna kvar när det brantar på. /din kära anonyma kritiker

  SvaraRadera
 5. Van Garderen är 3 år äldre din anomyme nöt!

  SvaraRadera
 6. Anonym, du är en idiot! Vet inte vad Tobias har gjort dig, kanske snott din tjej eller något med tanke på hur bitter du är? Sen är det ju mysigt att du verkar ha forcerat dig igenom något kapitel i en fysiologibok...besserwisser, men riktigt så enkelt är det ju inte ( Är läkare själv...) så om du inte är docent i njurmedicin så kan du helt enkelt stänga käften! Ja, annars också förresten! Låt nu Tobias vara din mes. Att slå Jens är nog något som du själv är rätt långt ifrån om jag fick gissa? Han ställde ju för övrigt av halva tdf med en förning i år igen om jag minns rätt.Personligen tycker jag att det är kul att fler svenskar får chansen. Det är bra för svensk cykel och roligt! Kör hårt Tobias! Det tar såklart flera säsonger av stenhårt jobb i den nya konkurrensen för att fightas i toppen med de stora stjärnorna. Något som jag är säker på att du redan vet om!

  SvaraRadera
 7. Förstår inte riktig innerbörden med det du skriver "anonym"!
  Vad är det egentligen du vill ha sagt?
  Att det är du som borde ha fått kontrakt?
  - varför är du inte själv i Colorado och tävlar? Du verkar ju ha sådan väldigt bra koll på hur man kör,vad som är rätt och fel. Att man ska placera sig i toppen med en gång som u-23 åkare.

  Varför kan du inte bara vara glad för att Tobias har lyckats och faktiskt representerar Sverige utomlands,med de bästa cyklisterna?

  SvaraRadera
 8. Ännu mer anonym26 augusti 2011 12:21

  Skulle tro att Mr. Anonym är Matthias Thyr...

  SvaraRadera
 9. Och för övrigt måste jag säga att jag är grymt imponerad av resultatet hittills. Många duktiga och rutinerade cyklister ligger efter i sammandraget. Skulle tro att teamet nog snarast gapar av positiv förvåning. Så här är det nog tyvärr i detta land Tobias...avundsjukan ligger alltid på lur. Men skit i det och gör din grej så blir detta hur bra som helst! Talangen finns uppenbarligen där!

  SvaraRadera